Fotografija pomaga razumeti življenje

Ponedeljek, 25. junij 2018

Celje FOKUS 2018 začnemo z odprtjem fotografske razstave (trying to see) Invisible fireworks v Likovnem salonu. »Fotografija mi pomaga razumeti življenje. Ponuja mi poglede na življenje, ki jih z drugimi čuti ne morem izraziti. Osredotočam se na vizualna opažanja pojavov vsakdanjega življenja v mojem naravnem okolju. Tako spoznavam in bolje razumem odzive ljudi na posamezne situacije v pokrajini prostorih. Zame je Zemlja bizaren, a hkrati čudovit prostor, poln radovednosti in lepote,« pravi Ina Niehoff, avtorica razstave.

S svojim fotografskim delom ne želi ukazovati drugim, naj vidijo svet, kot ga vidim sama, doda. »Ampak fotografija mi daje možnost, da delim svoj pogled z drugimi in jim ponudim, da se sami vprašajo, s čim so obkroženi. Če se sprašujem o preprostosti mojih fotografij, spoznam, da sem sama skozi fotografije sposobna videti preproste odgovore in teh sicer ne bi mogla razumeti, če jih ne bi ujela ravno v fotografske podobe,« še pove. 

Razstavo odpremo v četrtek, 28. junija, ob 19. uri, v Likovnem salonu Celje.

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic