Povezave vredne klika

 • GALERIJA PHOTON - Ljubljanska galerija, ki deluje od leta 2003 in posebno pozornost namenja sodelovanju z umetniki in umetnicami, ki delujejo na področju sodobne fotografije in povezovanju s partnerji iz regije Srednje in Jugovzhodne Evrope.
  Galerija prireja tudi festival Mesec fotografije FOTONIČNITRENUTKI /PHOTONICMOMENTS , se ukvarja s pedagoško dejavnostjo (organizacija predavanj, vodstev, tečajev) in je dejavna na področju zastopanja raznih avtorjev in nasploh pri promociji fotografov, popularizaciji fotografije in informiranju ciljnih javnosti.

 • GALERIJA FOTOGRAFIJA - Privatna galerija iz Ljubljane, ki je specializirana za avtorsko fotografijo, deluje na področju organiziranja razstav, prodaje fotografij, projekcij fotografskih mojstrov in predstavitev njihovih projektov. Galerija deluje v Ljubljani.
   
 • FOTOGALERIJA STOLP - Fotogalerija Stolp ima svoje razstavne in druge strokovne prostore v židovskem stolpu na mariborskem Lentu Prva razstava v okviru galerije je bila izvedena davnega leta 1989, od takrat se razstave s čisto fotografsko vsebino vrstijo nepretrgoma.
   
 • FOTOSFERA - Portal o avtorski in dokumentarni fotografiji na slovenskem. Združuje članke, recenzije, umetnike sodobne fotografske umetnosti.
   
 • LUMINUS - Družba z več kot 10 letno tradicijo delovanja na področju fotografije in digitalnih vizualnih komunikacij nudi vrhunske izpise umetniških del kot so fotografije in grafike.
   
 • REVIJA FOTOGRAFIJA - Kakovosta revija o fotografiji, ki spremlja in predstavlja priznane avtorje iz slovenskega in širšega svetovnega modernega fotografskega prostora.
   
 • DIGITALNA KAMERA - Revija, namenjena tistim, ki želijo biti v koraku z najsodobnejšo fotografsko tehnologijo, programsko opremo in želijo spoznati različne fotografske tehnike.

 

Na ogled fotoknjige in fotozini

Skoraj 30 ustvarjalcev sodeluje na skupinski razstavi fotoknjig in fotozinov na letošnjem Celje FOKUS.

Fotografska delavnica

Celje FOKUS poudarja odnos do avtorske fotografije, ustvarjanja fotografskih zgodb, ki presegajo zmožnost ustvarjanja naključnih posameznih kakovostnih fotografij.

Fotografije na fasadah

Malo drugačno doživetje fotografske razstave ponuja Art Crawl.

Fotografija pomaga razumeti življenje

Nemška fotografinja Ina Niehoff v svojem najnovejšem opusu raziskuje odnose med ljudmi, kraji in stvarmi.

Spremljevalni program Celje FOKUS 2018

Celje FOKUS ponuja sklop fotografskih dogodkov ter s tem priložnost za fotografsko druženje, razstave in učenje fotografiranja.

Arhiv novic